Европейците се опитаха да покажат единство в редиците си с помощта

...
Европейците се опитаха да покажат единство в редиците си с помощта
Коментари Харесай

Захарова: България, Северна Македония и Черна гора използваха пещерен метод

Европейците се опитаха да покажат единение в редиците си благодарение на " пещерния способ ", като не разрешиха полета на самолета на съветския външен министър Сергей Лавров до Сърбия.

Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизионния канал Match TV, чийто запис беше оповестен в нейния Telegram канал в сряда.

" Ситуацията във връзка с отхвърли от бягство не е за нас, а за тях. Те просто се пробват да покажат единение в редиците с подобен чудноват, в действителност пещерен способ ", сподели дипломатът.

Захарова акцентира, че е невероятно да се блокират интернационалните контакти на Руската федерация, като се има поради, че " имаше визити на Сергей Лавров и неговата делегация в Близкия изток, Азия и има още доста проекти. Изобщо не приказвам за контакти с най-близките ни съседи, те са денонощни ", добави тя.

Припомняме, че на 6-7 юни Лавров трябваше да посети Белград.

В неделя България, Северна Македония и Черна гора отхвърлиха да обезпечат въздушен кулоар за самолета на съветския министър.

Захарова удостовери, че му е отказано прекосяване през въздушното пространство на страните към Сърбия.

Самият Лавров сподели в понеделник, че Москва счита решението на редица европейски страни да не пропущат самолета му за невиждано и немислимо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР